Actie anti-Sinterklaas groep lijmt Sinterklaashuis in Dordrecht dicht.

DORDRECHT – Op woensdagmorgen 22 november 2017 stonden de medewerkers van het sinterklaashuis raar te kijken toen alle toegangsdeuren waren dicht geplakt , ook werden er stickers geplakt.
Een groep mensen heeft afgelopen nacht de sloten van het sinterklaashuis in Dordrecht dicht gelijmd in de hoop dat er door tijdgebrek geen tijd is om de pieten zwart te schminken, want vandaag gaat het sinterklaashuis open voor de kinderen.
Met deze ludieke en satirische actie willen zij duidelijk maken dat ze het schandalig vinden
dat er in een leuke multiculturele stad als Dordrecht nog altijd sinterklaas gevierd word dat helaas niet voor elk kind een leuk en toegankelijk feest is.
Zij hopen dat ook Dordrecht net als vele andere steden zal overwegen de stereotyperende eigenschappen van piet aan te passen.
Helaas voor de actie groep had Sinterklaas een goede slotenmaker en er word alles aan gedaan ondanks de vertraging om op tijd klaar te zijn als de kinderen komen.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK