Beste sporters 2016 van Dordrecht.

DORDRECHT – Op woensdag 22 februari 2017 was er in het stadhuis van Dordrecht de verkiezing van de beste sporter van het jaar.
Dordrecht is trots op haar sporters en zet ze graag in het zonnetje tijdens de jaarlijkse Dordt Sport Verkiezing. Vanavond werd in het Stadhuis wielrenner Jasper Ockeloen uitgeroepen tot Dordtse Sportman van 2016. Zwemster Kim Busch mag zich wederom een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen.
De prijs voor Sportploeg 2016 ging naar de dames wedstrijdploeg Lifesaving van de Dordtse Reddingsbrigade. Kunstrijdster Isabella Smit won de prijs voor Sporttalent 2016. De strijd om de titel Sportcoach 2016 is gewonnen door Pippy Pruymboom, hoofdtrainer van SV Oranje Wit. Dit maakte de jury bekend op woensdagavond tijdens de jaarlijkse Dordt Sport Verkiezing.

Sinds 1988 wordt er door de organisatie bij de Dordt Sport Verkiezing een extra prijs uitgereikt: “Sportprijs Stad Dordrecht”, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar heeft Sportbedrijf Dordrecht ervoor gekozen om Anne Scheening deze prijs te overhandigen. Anne ontpopt zich al jaren tot een betrouwbare vrijwilliger bij DMHC. Ze fluit wedstrijden, geeft training, leidt trainers op en is zeer betrokken bij de organisatie van toernooien, feesten en het jaarlijkse D-junioren-kamp. Ze zet zich niet alleen in voor het hockey maar was (net als haar vader was) lid van de Sportraad in de tijd dat wethouder Reynvaan daar ook deel van uitmaakte. Ook buiten de sport is Anne betrokken bij anderen. Met een verpleegkundige achtergrond heeft zij zich ontwikkeld richting de sociale hulpverlening. Anne is een duizendpoot die veel betekent voor de sport en daar buiten. De organisatie heeft daarom met trots deze Sportprijs uitgereikt aan Anne.
De jury van de Dordt Sport Verkiezing 2016 bestond uit een lid van het Sportbedrijf, drie leden uit de organisatie van de Sportverkiezing, een oud (top)coach, twee oud-topsporters en een journalist.

Sportverenigingen, ouders en journalisten konden tot 6 februari 2017 sporters uit Dordrecht voordragen. Drie genomineerden per categorie bleven over en uit die groepen koos de jury vervolgens de winnaars. In de categorie beste Sportman waren behalve winnaar Jasper Ockeloen, karateka’s Geoffrey Berens en Davy Brand genomineerd. Korfbalster Lara Boonstoppel en lifesaver Charlotte van der Hoek dongen met winnares Kim Busch mee naar de titel voor beste Sportvrouw. De dames wedstrijdploeg Lifesaving van de Dordtse Reddingsbrigade won de prijs voor beste Sportploeg van het jaar, Squashteam Labee Group/SportCity Dordrecht en Sporting Delta 1 waren hier ook voor genomineerd. Naast winnares Isabella Smit waren snowboarder Daan Stam en zwemster Sanne Busch genomineerd voor Sporttalent 2016. In de categorie Sportcoach waren naast winnaar Pippy Pruymboom, Sporting Delta coach Steven Mijnsbergen en Helen Kanters, Petra de Gast en Marc Leurs van DVO Turnen genomineerd.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent  en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK