Doe ff Gezond daagt iedereen uit om beweging te komen.

DORDRECHT – Op woensdag 15 juni 2016 gaf wethouder Rinette Reynvaan het ‘startsein’ voor héél Dordrecht voor de actie #100metervoordafne.
Door 100 meter te rennen, samen met alle kleuters van de Dordtse basisschool De Fontein, roept de wethouder iedereen in Dordrecht op in beweging te komen.
Iedereen kan rennen, wandelen of bewegen en alles kan een 100 meter baan zijn: de stoep, het weiland, de sporthal of de trap. Het programma Doe ff Gezond wil met deze actie iedereen stimuleren om in beweging te komen,
want voldoende bewegen is onmisbaar in een gezonde levensstijl!
Dordtenaren kunnen vanaf 15 juni ook zo maar ergens in de stad een start- en finishlijn van stoepkrijt tegenkomen!
Hoe meer mensen zich uitgedaagd voelen om die 100 meter in beweging te komen en anderen te stimuleren dat ook te doen.

Jongeren Op Gezond Gewicht

Deze landelijke actie, die geïnitieerd is vanuit stichting Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), is op 1 juni gestart om te laten zien dat bewegen leuk, laagdrempelig en makkelijk is.
In de aanloop naar de Olympische Spelen daagt JOGG iedereen uit om die 100 meter in beweging te komen.
Of je dat nu in je eigen straat doet, in het park, of naar de bushalte, het kan overal!
Ook worden er op 15 juni op hetzelfde moment massaal sociaal media berichten de wereld in gestuurd middels een zogenaamde Thunderclap.

Meer informatie op 100metervoordafne.nl    of op hun Facebook

Wij van 112drechtsteden zouden het leuk vinden als u plannen heeft om hieraan mee te doen ons een berichtje te sturen , zodat we jullie actie kunnen vast leggen.
Je kan ook een mailtje sturen naar www.Spoed@fotobusink.nl

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent  en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK