Dordt Schoon en Landelijke compostdag in Dordrecht.

DORDRECHT – Op zaterdag 25 maart 2017 was de start van de jaarlijkse actieweek Dordt Schoon.
Tijdens Dordt Schoon week steken Dordtenaren de handen uit de mouwen om samen de stad een stukje schoner te maken.
Wethouder Van der Linden bezocht zaterdag twee schoonmaakacties en schept compost in het kader van de landelijke compostdag.
Ook op de Blaauweg stond een grote compost container die in een rap tempo werd leeg gehaald
De wethouder begon om 11.30 uur in Oud Krispijn bij de actie van VVE Iris.
Om de straat wat op te fleuren gaat de wethouder samen met bewoners plantjes rond de bomen bij het speeltuintje aan de J. Israëlsstraat zetten.
Vervolgens fietste de wethouder naar Duurzaamheidscentrum Weizigt (Van Baerleplantsoen 30) waar hij vanaf 12.15 uur ging helpen bij het uitgeven van compost aan inwoners in het kader van de landelijke compostdag.
Met het gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten de inwoners voor hun inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren.
Tot slot ging wethouder Van der Linden langs bij de schoonmaakactie in de Lijnbaan.
Bewoners gingen hier ramen lappen, stoepjes vegen en zwerfvuil opruimen. Ook de wethouder nam de bezem ter hand. Dat gebeurde rond 12.45 uur ter hoogte van Viermolenpoort.
Aan het eind van de dag had de wethouder dikke spierballen.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK