Dordtse Bergers hoop werk aan een te water geraakte bus.

Dordtse Bergers hoop werk aan een te water geraakte bus aan de Eerste Kruisweg in S'gravendeel.

Geplaatst door 112drechtsteden op Vrijdag 8 maart 2019

‘S-GRAVENDEEL – Op vrijdag 8 maart 2019 is een bus vol planten en plantbenodigdheden te water geraakt aan de Eerste Kruisweg in ‘s-Gravendeel.
De bestuurder van de bus raakte slechts licht gewond aan zijn duim , en kon zelfstandig uit het busje klimmen om vervolgens de greppel van 2 meter diep uit te klimmen.
Toen de bestuurder weer op de kant stond kwamen er net mensen aan die in de buurt woonde en hebben de man thuis laten bekomen van de schrik.
Voordat de bestuurder de plaats van het ongeval verliet , heeft hij een briefje op het raam van de bus geplakt met de tekst dat hulp onderweg is voordat mensen dadelijk de hulpdiensten bellen omdat er geen bestuurder bij de aangetroffen bus te vinden is.
Omdat de bus flink zwaar was en in een greppel ongelukkig lag was het nog een hele klus om de bus uit het water te vissen.
De medewerkers van het Dordtse bergingsbedrijf moesten flink creatief en lening zijn om de bus te bergen.
De medewerkers waren met twee bergingswagens ter plaatse en ze waren al flink opgeschoten , maar aangezien de bus flink zat vast gezogen en in de berm vast zat kwamen ze wat kracht te kort.
Toen is besloten om een nog grotere takelwagen te laten komen om de klus veilig te klaren.
Uiteindelijk lukte het om de bus uit het water te vissen.
Het busje maar ook de berm raakte flink beschadigd.