Gewapende mannen in gestolen auto aangehouden in ‘s-Gravendeel

‘s-Gravendeel – Na een politieonderzoek op basis van een tip van een oplettende buurtbewoner in Oud-Beijerland werden afgelopen maandag vier mannen aangehouden die in ‘s-Gravendeel in een gestolen auto zaten. Daarnaast waren ze in bezit van tie-wraps en andere zaken die het er op doen lijken dat erger is voorkomen.

Op vrijdag 9 oktober meldt een getuige dat er al drie weken een auto geparkeerd staat op het parkeerterrein van het Lisztplein in Oud-Beijerland, die niet thuis zou horen in de buurt. Een dag later gaan agenten van het basisteam langs bij de melder en horen dat de auto in die periode wel gebruikt is. De oplettende bewoner benoemt vier personen, van twee kan hij een beschrijving geven.

Bij een check bij de auto blijken de kentekenplaten vals en de auto geregistreerd te staan als gestolen. De deuren zijn niet op slot. In het dashboardkastje vinden de agenten tie-wraps, een kussensloop, een muts en een zaklamp. Op basis daarvan besluiten ze niet direct in te grijpen, maar de auto scherp in de gaten te houden.

Maandag 12 oktober zijn de vier verdachten terug en stappen in de BMW. Onopvallend gevolgd door een team van de politie rijden ze naar ’s-Gravendeel en parkeren op de Groene Kruisstraat. De politie start meteen een aanhoudingsprocedure, alle verdachten worden uit de auto getrokken en gearresteerd. Het gaat om twee Rotterdammers van 28 en 21 jaar, een 39-jarige man uit Gouda en een 28-jarige Capellenaar. Twee van de vier verdachten hebben handschoenen aan. De 21-jarige blijkt een taser en tie-wraps bij zich te dragen. In de auto vinden agenten nog een vuurwapen, een rol tape en afdekzeil.

Het onderzoek naar de beweegredenen van de mannen is in volle gang. Hoewel de mannen nabij een bank geparkeerd stonden heeft het onderzoeksteam vooralsnog geen aanwijzingen dat dit het doelwit was. De politie is heel blij met de oplettendheid van buurtbewoners. Verdachte situaties kunt u altijd melden via 0900-8844.

politieauto-300x129