Hulpverleners uren bezig voor scheiden vechtende zwanenfamilie -VIDEO-

DORDRECHT – Op maandag 31 juli 2017 hebben omwonende aan de Nassauweg in Dordrecht de hulp van de medewerkers van de Dierenambulance ingeroepen voor het scheiden van een zwanen gezin die ruzie met een andere familie had.
Het zwanengezin kwam van een andere vijver in het Weizigtpark in Dordrecht en was in een andere vijver beland wat een flinke ruzie tussen de zwanenfamilie opleverde.
De medewerkers van de dierenambulance probeerde de zwanenfamilie te vangen maar dat was nog niet zo makkelijk want de jongen konden niet zelfstandig de kant opkomen vanwege de hoge rand.
Om dat het vangen niet echt lukte kwamen omwonende met planken om te proberen de hoge rand wat minder hoog te maken zodat de jonge zwanen op de kant konden komen.
Omdat dit alles niet echt lukte werd de hulp van een tweede dierenambulance opgeroepen.
Medewerkers van de dierenambulance gingen in speciale pakken het water in om te proberen de zwanen naar de kant te drijven daarbij werden ze geholpen door omwonende die ook mee maar dan zonder pak het water in gingen.
Helaas kregen ze het niet voor elkaar en werd de hulp van de brandweer ingeroepen.
Met zijn alle als groot team begon de grote vang actie wat regelmatig voor hilarische momenten zorgde.
De zwanen zijn uiteindelijk allemaal gevangen en verderop terug in het Weizigtpark weer vrij gelaten.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK