Innovatie dag in het Albert Schweitzer ziekenhuis – Lancering digitale ziekenhuisomgeving ‘MijnASz’.

DORDRECHT – Op donderdag 23 november was er een innovatie dag in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hierbij lanceerde het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn nieuwe ‘digitale ziekenhuisomgeving’ MijnASz., waarmee patiënten via www.mijnasz.nl delen van hun medisch dossier inzien en praktische zaken regelen, zoals het zelf inplannen van een afspraak.
De centrale hal stond tijdens de openingsuren bol van de moderne zorgontwikkelingen, die niet alleen om te zien waren, maar ook om zelf te beleven.
Dat technologie en innovatie de zorg verbeteren en veranderen, is steeds meer realiteit.
Een van de deelnemers was de Nederlandse start-up Sensiks.
Zij ontwikkelde een interactieve belevingscabine, waarbij alle zintuigen van de gebruiker worden geprikkeld. Audiovisuele belevingen worden versterkt door geur, temperatuur, luchtstroom, trilling, smaak- en lichtfrequenties. De belevingscabine wordt onder andere ingezet bij mensen met stress- of angstbeleving.
De Dordtse Coöperatie Artishock liet een ‘augmented reality’-toepassing zien waarbij de (meestal) ingewikkelde werking van een medicijn visueel eenvoudig wordt uitgelegd met behulp van hologrammen. Naast diverse andere virtual reality toepassingen, zal het ziekenhuis zelf tonen hoe met hulp van de Microsoft Hololens onzichtbare straling zichtbaar wordt.
Leuk was de Zorgrobot ZORA en de autonoom rijdende bezorgrobot van de firma Swisslog die hun ‘kunstjes’ vertoonde op het robotplein. ZORA wordt al in diverse zorginstellingen gebruikt als interactieve aanvulling voor het zorgpersoneel, maar ook ter ondersteuning van het revalidatieproces. De fonkelnieuwe bezorgrobot van Swisslog kan volledig zelfstandig transporten verzorgen door het ziekenhuis, zodat het medisch personeel minder routinewerk hoeft te doen en meer tijd heeft voor directe patiëntenzorg.
Op de markt waren ook tientallen voorbeelden te zien van zorggerelateerde apps voor de smartphone, de zogeheten Mobile Health-toepassingen, voor zowel patiënten en zorgverleners.
Als Albert Schweitzer ziekenhuis lanceerde op de innovatiemarkt ook nog zijn nieuwe ‘digitale ziekenhuisomgeving’ MijnASz.
Hiermee kunnen patiënten via www.mijnasz.nl delen van hun medisch dossier inzien en praktische zaken regelen, zoals het zelf inplannen van een afspraak.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK