Groep die jongen aftuigde verdacht van poging doodslag

DORDRECHT – Op zaterdag 16 februari 2019 werden de hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een vechtpartij aan de Johan Wagenaarstraat.
Op de Zuidendijk in Dordrecht was een aanrijding gebeurd met een scooter, wat escaleerde in een ruzie.
Opeens kwamen er van alle kanten auto’s aanrijden waarvan de inzittende zich meteen op de scooterbestuurder uitleefde.
De jongen op de scooter raakte door de klappen die hij kreeg flink gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.
De politie was met veel mensen aanwezig bij het incident en heeft vier aanhoudingen kunnen verrichten.
De politie is ook nog op zoek naar andere verdachten, die vluchtte toen de politie kwam.

  *** Getuigenoproep na poging doodslag aan de Johan Wagenaarstraat ***

Een 26-jarige man is zaterdagmiddag rond 16.30 uur zeer ernstig toegetakeld op de Dordtse Wagenaarstraat. Vier mannen zitten vast. Het rechercheteam zoekt getuigen.

Aan de mishandeling ligt vermoedelijk een verkeersconflict ten grondslag. De man en zijn vriendin zaten op een scooter en twee van de latere verdachten ook. Ter hoogte van de Patersweg kwam het bijna tot een botsing.

De twee latere verdachten op de andere scooter achtervolgden het slachtoffer en zijn vriendin en trommelden op een bepaald moment nog wat vrienden op.

Op de Johan Wagenaarstraat vond de mishandeling plaats, waarbij naast de twee mannen op de scooter nog drie andere mannen betrokken waren. Het slachtoffer liep bij de vechtpartij een gebroken kaak op en letsel aan zijn been.

Agenten hielden ter plaatse vier mannen aan uit Zwijndrecht van 18 en 19 jaar oud. De vijfde man vluchtte ter voet in de richting van de Zuidendijk. Hij is nog niet aangehouden. Zijn identiteit is bekend.

Bron politie.nl

Wel, mede gezien het forse letsel van het slachtoffer en de impact in de buurt, komen wij graag in contact met getuigen. Zij worden gevraagd contact op te nemen met het RCC van de districtsrecherche Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844. Het registratienummer van de zaak is 2019049229.

Dit kan wanneer u iets van het verkeersconflict op de Zuidendijk heeft gezien of wanneer u getuigen bent geweest van de latere mishandeling op de Johan Wagenaarstraat. Ook als u mogelijk camerabeelden heeft of iets gefilmd hebt komen wij graag in contact met u. Wilt u zich anoniem melden dan kan dat via 0800-7000.^mdm