Kinderen ontbijten tijdens het nationaal schoolontbijt met college in gemeentekantoor in Sliedrecht.

SLIEDRECHT – Op dinsdag 7 november 2017 waren 20 kinderen te gast op het gemeentekantoor van Sliedrecht om samen met het college te ontbijten.
Het college wil het goede voorbeeld geven tijdens het nationaal schoolontbijt , Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag.
Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.
Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.
In Sliedrecht heeft burgemeester Van Hemmen 20 schoolkinderen van de Oranje-Nassauschool uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentekantoor.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK