Oplettende buurtbewoners pakken inbrekers in Oud-Alblas

Oud-Alblas – Buurtbewoners hebben woensdagmiddag aan de Kooiwijk twee woninginbrekers op heterdaad betrapt. De 50-jarige man en 40-jarige vrouw uit Rotterdam zijn in de kraag gevat en overgedragen aan de politie.

Om 15:00 uur zagen buurtbewoners een voor hen onbekende auto op een oprit staan. Op het moment dat ze poolshoogte namen verlieten de inbrekers zonder buit de woning die ze via een ingeslagen ruit binnen waren gekomen. Ze werden tegengehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. In de in beslag genomen auto troffen agenten inbrekerswerktuig aan.

Met hulp van alerte getuigen hebben we inbrekers kunnen pakken. Zo blijkt dat we veel hebben aan uw hulp. Als politie zijn we er altijd, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat woninginbrekers gepakt kunnen worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken waarneemt.

politie.nl