Pas op voor de “Bijen” op de Waldeck Pyrmontweg in Dordrecht.

DORDRECHT – op zondag 2 april 2017 hebben buurtbewoners van de Waldeck Pyrmontweg in Dordrecht met de politie contact opgenomen voor een Bijennest onder in een boom.
De boom staat midden op de stoep dus voorbijgangers moeten oppassen voor de bijen als ze over de stoep lopen.
Een aantal buurtbewoners riepen  naar passerende mensen en kinderen dat ze moeten oppassen .
Een ongeruste buurtbewoner vertelt morgenochtend lopen hier heel veel kinderen langs dus die lopen dan wel het gevaar gestoken te worden, dan heb je nog kinderen die het leuk vinden om met stokken in het nest te porren waar de bijen dan agressief op reageren en de volgende die niets voor bij loopt loopt dan nog meer gevaar.
De politie heeft een imker laten komen en die heeft geconstateerd dat het om een bijennest gaat die waarschijnlijk diep in de boom zit en dat hij er verder niks mee kan.
De imker heeft wel de politie geadviseerd om het stukje voor de veiligheid even met een lintje om iets af te zetten zodat morgen de gemeente verder naar het probleem kan kijken.
Het was wel duidelijk dat dit niet een veilige situatie betrof.
Het is nu afwachten wat voor verdere stappen er gaan worden ondernomen.
Buurtbewoners hopen wel dat het nest snel weg word gehaald voordat er iets gebeurd er fietsen en lopen hier zoveel mensen langs vandaar ook onze ongerustheid aldus een buurtbewoner
Dus tot die tijd oppassen en laat de Bijen met rust.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK