Politiebusje rijdt verdachten op scooter klem na achtervolging in Dordrecht.

DORDRECHT – Op zaterdag 18 maart 2017 heeft de politie in Dordrecht na een achtervolging een scooter weten te stoppen door die af te snijden op de Jongkindstraat in Dordrecht.
Daardoor viel de scooter op de grond en vluchtte de verdachte richting de Jacob Marisstraat en kon uiteindelijk op de Mesdagstraat in Dordrecht worden aangehouden.
De politie wilde de scooter controleren waar een jongen als bestuurder en een meisje achterop zat ,alleen wilde ze daar niet aan mee werken en negeerde het stopteken van de politie en gingen er vandoor.
Wat volgde was een achtervolging door de wijk krispijn waar de politie al vrij snel door de scooter klem te rijden te pakken had.
De jongen op de de scooter zette het op een rennen en liet het meisje achter.
De politie heeft het meisje in de politiebus gezet en is vervolgens achter de jongen aangegaan die ze een aantal straten verder konden aanhouden.
vervolgens bleek dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had .
De bestuurder heeft voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken een bekeuring gekregen,Aldus een woordvoerder van de politie.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK