Ruim honderd vrijwilligers van Ready2Help zoeken samen met politie naar verloren medicatie op het Leerpark in Dordrecht.

DORDRECHT – Op maandagavond 30 oktober 2017 zijn ruim honderd vrijwilligers van Ready2Help bezig om samen met de politie te zoeken naar verloren medicatie
op het Leerpark in Dordrecht.
Er werden twee groep gemaakt die dicht op elkaar in een lange lijn de straten rondom het Leerpark afzochten met instructies van de politie.

In feite was het een oefening van een nieuwe groep speurders van Ready2help bij de brandweerkazerne aan de Professor Kohnstammlaan in Dordrecht.
die kunnen worden ingezet bij zoektochten naar vermiste personen die vanavond een gecoördineerde instructie-avond hadden.
Tijdens deze avond kregen de vrijwilligers alle informatie over de werkwijze bij een zoekactie van de politie en instructie over gecoördineerd en veilig zoeken.

Het burgernetwerk Ready2Help bestaat uit ruim 38.000 burgers die  kunnen worden oproepen bij een calamiteit.
Sinds 1 november 2014 is dat al bijna tweehonderd keer gebeurd en komen de helpers massaal in actie.
Ready2Help inzetten zijn veilig, gecoördineerd en georganiseerd. Professionele hulpverleners kunnen zich dan richten op de grootste nood. Zo leveren burgers via Ready2Help een actieve bijdrage als er in Nederland een noodsituatie is.

Dit kan op verschillende manier, zoals:
-een (dreigende) dijkdoorbraak – het vullen en plaatsen van zandzakken of het inspecteren van de dijk.
-Opvang van vluchtelingen – veldbedden klaarzetten, tolken, opvanglocaties afbouwen, begeleiden van telefoongesprekken met familie, bemensen van medische posten, kleding sorteren
-Zoeken bij vermiste personen – Bij urgente vermissingen kan de politie de hulp van burgers goed gebruiken.
-Water, zout voedsel en advies bij hittegolf – Tijdens extreem warm weer in Nederland zijn Ready2Helpers extra alert op kwetsbare personen in hun omgeving.

Wil jij helpen als er in jouw buurt een keer een (dreigende) noodsituatie is? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor Ready2Help op – ready2help.rodekruis.nl

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK