Sinterklaas komt per heteluchtballon aan op Dordtse basisschool De Geert Groote.

DORDRECHT – Op maandag 5 december 2016 op de verjaardag van Sinterklaas was er op veel scholen de dag dat Sinterklaas hun school kwam bezoeken.
De leerlingen van de basisschool De Geert Groote aan de Van Den Broekerf in Dordrecht waren erg zenuwachtig toen ze te horen kregen dat de Sint met een heteluchtballon naar hun school kwam.
Alle leerlingen van de basisschool stonden buiten in spanning te wachten toen er op eens een piet met een parachute op het dak van de school stond.
De piet vertelde de leerlingen dat Sinterklaas met zijn luchtballon in een boom terecht was gekomen en dat de brandweer moest worden gebeld om de Sint met zijn pieten uit de boom te halen.
Nadat de piet de brandweer had gebeld en de brandweer Sinterklaas uit de boom had gehaald kwam de brandweer met loeiende sirenes naar de school toe om de leerlingen die buiten in de kou stonden te begroeten.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK

filmpje gemaakt door : Vompie Verkerk