Sporten en bewegen met Sint en Piet bij het het Sinterklaasbeweegfeest in sportcomplex Crabbehof.

DORDRECHT – Op zondag 26 november 2017 organiseerde de GGD (onderdeel Dienst Gezondheid & Jeugd) met medewerking van Dordt Sport het Sinterklaasbeweegfeest.
Kinderen van twee tot en met zes jaar konden samen met Sint en Piet, én hun vader en moeder, sporten en bewegen in sportcomplex Crabbehof.
Het Sinterklaasbeweegfeest wil kinderen laten ervaren hoe leuk bewegen is. Projectleider Michelle Stoel van de GGD: “Je hebt er veel profijt van als je op jonge leeftijd aanleert dat gezond eten en bewegen de normaalste zaak van de wereld is.
Op het Sinterklaasbeweegfeest kan geproefd worden van het brede beweegaanbod dat Dordrecht rijk is voor de allerjongsten.
Maar het is natuurlijk vooral ook plezier maken.
Kinderen konden over daken klimmen en klauteren, er was een pietendisco en ze kunnen meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten.
In plaats van pepernoten waren er gezonde sinterklaashapjes om zelf te maken.
Dit was de zevende editie van het Sinterklaasfeest en er is altijd enorm veel belangstelling voor.
Het Sinterklaas Beweegfeest wordt ondersteund door Dordt Sport. Sportverenigingen en ook andere lokale partijen leveren een bijdrage aan het feest.
Het was in ieder geval weer een geweldig feest waar de kinderen zich helemaal uit konden leven.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK