Treinen en modelauto’s is het mooiste in het leven van Rien Verhoeff uit Dordrecht.

DORDRECHT – 20 februari 2017 – Als je over treinen en modelauto’s gaat praten met Rien Verhoeff ( 66 ) uit Dordrecht gaan zijn ogen glinsteren en word hij heel enthousiast.
Zijn flatje in de wijk sterrenburg waar het bij de voordeur al duidelijk is waar hij fan van is ,is rijkelijk gevuld met treinen en modelauto’s

In een kamer ligt zijn spoorbaan waar hij elke zaterdag met een buurjongen aan werkt.
Er staan verschillende stations en gebouwen.
We doen elke keer een stukje ,we bouwen bijna alles zelf zo verteld Rien.


Rien die net met pensioen na een trouwe dienst van 47 jaar bij Drechtwerk is heeft nu nog meer tijd voor zijn grote passie.
Door het hele huis staan vitrinekasten gevuld met modelauto’s Rien zegt trots,Ik denk dat ik wel 1000 modelauto’s bij elkaar heb gespaard in de loop der jaren , ik spaar voornamelijk oldtimers.


Rien spaart alleen de treinen van de NS hij heeft er ongeveer een stuk of 50.
Treinen die niet meer zo mooi zijn knapt hij op en zo nodig spuit ik ze zelf, zegt Rien.


Rien heeft ook verschillende kleren en zelfs een pet , allemaal gekregen.
Rien zijn passie voor treinen begon al toen hij heel jong was ,hij kwam vaak op het station in Dordrecht waar hij de opzichter had leren kennen, op die manier kwam ik dichter dan anders bij de treinen glundert Rien ik ben zelfs een keertje mee geweest naar Breda toen zat ik voorin.
Tegenwoordig zijn de regels aangescherpt bij de NS en mag je niet voor zitten al zou ik dat nog wel eens willen.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK