Twee overvallers overvallen ijzerhandel in Zwijndrecht met vuurwapen.

Zwijndrecht – Dinsdagmorgen 21 juni 2016 overvielen twee gewapende mannen een oud ijzerhandel aan de Fruiteniersstraat in Zwijndrecht.
Niemand raakte gewond en de overvallers vluchtten in een gereedstaande kleine witte auto.
In de omgeving werd een brandende auto aangetroffen die mogelijk betrokken was bij de overval.
Om 09:45 uur werd gemeld dat een auto in lichterlaaie stond nabij een hotel aan de Veerweg.
De brandweer kreeg de brand snel onder controle.
De link met de overval werd nog niet gelegd, omdat de politie daarvoor nog niet was gebeld.
Dat gebeurde om 10:20 uur toen geschrokken medewerkers meldden dat hun ijzerhandel overvallen was door twee mannen met een vuurwapen.
Ze bedreigden het aanwezige personeel en vertrokken korte tijd later. Waarom de politie later werd geïnformeerd en of iets is buitgemaakt, wordt onderzocht.

Onderzoek

De daders vluchtten in een kleine witte auto, vermoedelijk een Hyundai. Omdat een uitgebrande auto van hetzelfde merk en type in de directe omgeving brandend werd aangetroffen, onderzoekt de politie of deze auto betrokken was bij de overval.

Er wordt een buurtonderzoek verricht en rechercheurs bekijken of er vanuit de omgeving bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn. De overvallers zijn nog spoorloos.
Getuigen gezocht

Bent u getuige geweest van de overval of van de vluchtende overvaller of heeft u informatie over de uitgebrande auto? Heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt de ook onderstaande link naar het tipformulier gebruiken.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent  en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK