Verkeersinfarct op Rijksweg A16 na poging plofkraak in ‘s-Gravendeel.

‘s-Gravendeel / DORDRECHT – Op maandagmorgen 1 mei 2017 is er bij een filiaal van Albert Heijn in ‘s-Gravendeel een plofkraak geweest.
De daders gingen ervandoor in twee auto richting Dordrecht de A16 op richting Breda.
Toegesnelde agenten zagen het voertuig maar bij benadering werd er een wapen op de agenten gericht waarna de politie schoot.
Volgens een woordvoerder van de politie is er een verdachte aangehouden nabij de Moerdijkbrug met behulp van de politiehelikopter en een politiehond.
Vanwege het schietincident werd voor onderzoek vanmorgen geruime tijd de rijksweg A16 in beide richtingen afgesloten wat voor enorme verkeershinder zorgde.

update…

Verdachte inbraak ’s-Gravendeel vast na klopjacht

‘s-Gravendeel – Maandag rond 03.10 uur waren agenten binnen een minuut ter plaatse bij een inbraakalarm van een supermarkt aan de Langestraat in ’s-Gravendeel. De overlopen inbrekers trokken vuurwapens en ramden een politieauto op hun vlucht. Na een zoektocht in de uren daarna is één van de verdachten aangehouden.

De mannen sloegen op de vlucht in twee snelle Audi’s. Daarbij ramden ze een politieauto en richtten ze vuurwapens op de toegesnelde agenten. De politiemensen trokken hun vuurwapens en schoten. Dat hield de verdachten echter niet tegen. Ze gingen er vandoor.

Bij het grote onderzoek in de omgeving, waarbij ook de politiehelikopter meezocht, vonden ze een van de vluchtauto’s. Die was leeg.

Er was daarmee reden om aan te nemen dat één of meerdere daders nog in de buurt waren. In verband van het onderzoek naar deze vuurwapengevaarlijke verdachte(n) werden de omringende wegen en  tunnels in de gaten gehouden en een stuk van de A16 en HSL tijdelijk afgesloten.

Ondertussen begon een groot onderzoek bij de supermarkt om de motieven van de overlopen daders helder te krijgen.  Zo onderzocht een explosievenexpert van de politie de geldautomaat om te kijken of het plan een plofkraak was. Explosieven werden niet aangetroffen.

Uit camerabeelden bleek dat de mannen met zwaar gereedschap ruiten kapotsloegen en zich zo een weg naar de sigarettenbalie werkten. Een groot deel van de buit werd in de omgeving teruggevonden.

Kort daarna werd in landelijk gebied rondom de afsluiting een verdachte aangetroffen. De 18-jarige Hagenaar is aangehouden en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Het onderzoek naar de identiteit van de andere inzittenden is in volle gang.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK