VIDEO – Met zijn alle banden leren plakken op basisschool De Fontein uit Dordrecht.

DORDRECHT – Op donderdag 16 november 2017 konden de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Fontein aan de Mathijs Marisstraat in Dordrecht leren banden plakken.
Alle kinderen werden in de gymzaal neer gezet en in groepjes verdeeld, waar elk groepje een emmer water kreeg en plakspullen.
Een hulpouder van school leerde de kinderen de volgorde van het plakken en er werd ook uitgelegd wat de reden van de handelingen waren en dat het belangrijk is om goed te schuren.
Na de uitleg was het aan de kinderen zelf om de gaatjes in de binnenband op te zoeken door middel van de binnenband in een emmer water te stoppen om te kijken waar de gaatjes waren en om die vervolgens te plakken.
Voor de kinderen was het een leerzame les die ze thuis nu ook kunnen uitvoeren.
Het is voor de vaders ook wel makkelijk als hun kind zelf of met hulp zijn band kan plakken.
Basisschool De Fontein is het hele jaar actief bezig met verschillende verkeers en veiligheidslessen waar ook het bandenplakken een onderdeel van is.
Op de school word ook aandacht gegeven aan de fietsen van de leerlingen of ze veilig zijn licht heb en een bel.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK