Voorstraat West en de Grote Spuistraat vieren dat al 30 jaar geen autoverkeer in hun winkelstraat in de binnenstad van Dordrecht is.

DORDRECHT – Op zaterdag 25 november 2017 vierde de Voorstraat West en de Grote Spuistraat dat er gedurende de laatste 30 jaar geen autoverkeer is in de winkelstraten van de Dordtse binnenstad.Dat was vroeger wel anders. Aan twee kanten van de straat een stoep, op de rijbaan aan twee kanten auto’s. Daar tussenin bijna geen ruimte.Een foto van die situatie was te zien op de achterruit van oude auto’s die op de Voorstraat stonden. Zo werd het nostalgisch straatbeeld voor het winkelende publiek terug te brengen.Op de straatstenen waren teksten aangebracht met het 30 jarig jubileum.Er waren verschillende festiviteiten in de straten en ondank het sombere weer ook een flink stuk gezelligheid.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.EB/ETIENNE BUSINK