Waarschuwingsschoten bij aanhouding in Dordrecht.

Dordrecht – Politieagenten hebben maandagochtend een vuurwapen aangetroffen nadat zij twee mannen hadden aangehouden voor een ruzie.

De agenten kregen een melding dat er twee mannen voor een woning aan de Chr. De Wetstraat stonden en dat die daar een ruitje insloegen. Onderweg daar naar toe kregen de politiemensen de informatie dat de twee vermoedelijk een vuurwapen bij zich hadden. Er werd ook een signalement van hen verspreid.

Bij het zien van de agenten renden de mannen er vandoor, ieder een kant op. Eén van de agenten sommeerde een verdachte te stoppen en loste een waarschuwingsschot. De verdachte rende verder, maar toen een andere agent hem ook beval te stoppen, koos hij toch eieren voor zijn geld gaf zich over. Hij bleek onder het bloed te zitten. Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen.

De andere verdachte was ook gevlucht, maar werd kort na de aanhouding van de eerste verdachte gezien op het dak van een schuurtje. Ook bij hem werd een waarschuwingsschot gelost en ook hij ging er vandoor. Hij vluchtte de tuinen in maar kwam niet ver. Hij werd aangehouden.

Na onderzoek in de buurt van de Chr. De Wetstraat, werd in een voortuin aan de Cronjéstraat een vuurwapen gevonden. Bij de actie werd onder andere de politie helikopter ingezet. De twee verdachten, 22- en 21 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht en Zwijndrecht, zijn ingesloten.

Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent  en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK