Warme hulp voor getroffen gezin na grote brand in hun flat Dordrecht.

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 7 februari 2017 heeft het gezin waar er afgelopen zondag brand uit brak in hun flat aan de Ruys De Beerenbrouckweg in Dordrecht  nog geen zicht op een vervangende woonruimte.
De woningstichting benadrukt wel dat het niet hun verantwoordelijkheid is om voor het gezin andere woonruimte te vinden dat is de taak van de verzekering volgens een woordvoerder van de woningstichting , wel gaan ze hun best ervoor doen en hopen einde van deze dag aan het gezin te vertellen waar ze aan toe zijn.
Omdat het gezin hier tegen niet was verzekerd krijgen ze dus niks.

Op verschillende weggeefhoeken in de regio Drechtsteden worden spullen voor het gezin verzameld.
Wilma van Trooijen schrok zich te pletter toen ze via Facebook moest vernemen dat het huis van haar broer in de brand stond, ze probeerde de familie gelijk te bereiken maar die nam vanwege alle hectiek de telefoon niet op.
Het gezin word nu tijdelijk opgevangen door de zus in een woning in Zwijndrecht.
Maar dat is ook niet makkelijk voor Wilma die zelf minima is en geen geld en spullen heeft om ook het gezin te onderhouden.
Zelfs heeft ze ook een nare tijd achter de rug maar wil haar boer en zijn gezin graag helpen.

Donaties

Ondertussen is het huis van Wilma net een pakhuis zoals ze het zelf zegt, de mensen zijn zo lief ze komen uit de hele omgeving spullen brengen en kleren en meubels worden toegezegd om het gezin te helpen.
Ze vertelde alle spullen die we hebben gekregen voor het gezin en het is niet nodig zet ik weer op de weggeefhoeken zodat andere mensen weer geholpen kunnen worden.

Grote behoefte aan levensmiddelen.

Wat we wel nu even hard nodig hebben zijn levensmiddelen zoals koffie wasmiddel aardappelen pakjes drinken voor de kinderen , en houdbare producten potten groeten schoolkoekjes want de voorraad kast is ook verbrand.

Mensen die graag Wilma en het gezin willen helpen kunnen haar een berichtje  sturen op Wilma van Trooijen  haar facebook .