Welke jongere verdient een lintje?

Een jongerenlintje wordt eens per jaar uitgereikt aan jongeren van 6 tot 21 jaar die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad. Het gaat niet om jongeren die een bijzondere prestatie op sportgebied hebben geleverd. Hiervoor bestaat al een andere (gemeentelijke) onderscheiding.

De onderscheiding verdien je niet zomaar. Je moet er iets bijzonders voor gedaan hebben. Bijvoorbeeld hulp bieden aan ouderen. Of zorgen voor iemand uit je omgeving. Of een hele bijzondere prestatie leveren voor de samenleving. Maar ook het voorkomen van onrust tussen verschillende groepen kan reden zijn om een lintje te verdienen. Of het bespreekbaar maken van een moreel dilemma en daarvoor een oplossing zoeken.

Voordracht
Het aanmelden van een jongere die deze onderscheiding verdient, kan via de website van de gemeente. Zie op deze website : jongerenlintje.

U kunt ook bellen voor een voordrachtformulier: Kabinet van de burgemeester, telefoon: (078) 770 4123. Uw aanvraag moet vóór 10 november binnen zijn bij de gemeente. De uitreiking is op dinsdag 9 januari op het Stadhuis van Dordrecht.