Wethouder Peter Heijkoop geeft gastles tijdens Week van het Geld op Don Boscoschool in Dordrecht.

DORDRECHT -Op donderdag 30 maart 2017 heeft wethouder Peter Heijkoop een gastles gegeven over omgaan met geld aan de kinderen van groep 5 van de Don Boscoschool aan Nolensweg in Dordrecht.
In het kader van de Week van het Geld staan de rekenlessen op de Don Boscoschool de hele week in het teken van geld.
In groep 5 wordt aandacht besteed aan geldbiljetten: hoe zien ze er precies uit, waar komen ze vandaan, waar gaan ze uiteindelijk naar toe als ze worden afgekeurd e.d.
De groepen 5, 6, 7, 8 werken aan een groepsopdracht waarbij zij een geldbedrag mogen uitgeven aan ideeën voor de school.
Het is tevens de bedoeling dat de kinderen de speciale kenmerken van geld (echt) gaan onderzoeken. Hierbij kan de wethouder natuurlijk een prominente rol spelen, aangezien dit geen voorbereiding vergt.
Tot slot zal per bovenbouwgroep een bedrag van 50 euro democratisch en educatief verantwoord mogen worden besteed (met het maken van een begroting).
Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie.
EB/ETIENNE BUSINK